Orthopedische (maat)schoenen

Voor het maken van het eerste paar orthopedische (maat)schoenen is een medisch voorschrift van een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog noodzakelijk. Deze wordt dan samen met onze prijsopgave opgestuurd naar uw zorgverzekeraar ter goedkeuring. Deze procedure is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Als wij toestemming hebben gekregen van uw zorgverzekeraar gaan wij over tot het maken van de voorziening.

Orthopedische maatschoenen worden volledig met de hand vervaardigd. Allereerst worden er blauwdrukken van de voeten gemaakt en worden de voeten gemeten. Daarna worden er gipsmodellen gemaakt van de voeten als basis voor de leest. In samenspraak met de desbetreffende verwijzende arts wordt besproken welke correcties noodzakelijk zijn qua steun en stabiliteit.

Vervolgens kunt u in ons modellenboek een keuze maken wat betreft het model (hoog of laag) en het onderwerk (leer of rubber). Ook voor de kleur zijn er diverse stalen aanwezig; voor zowel glad, suède of geschuurde leersoorten.
Het model, het materiaal en de kleurstelling zijn een persoonlijke keuze, maar deze moeten echter wel binnen de mogelijkheden van de noodzakelijke steun en het medische voorschrift passen. Gestreefd wordt naar een zo optimaal mogelijke voorziening.

Vier weken nadat wij de toestemming hebben ontvangen kunt u de passchoenen komen passen. Bij twijfel neemt u de passchoenen mee naar huis om een week later de bevindingen te bespreken. Als er na de pasfase toch veel veranderd moet worden dan passen we het binnen een week aan.

Voor uw eerste paar orthopedische schoenen is de levertijd 8 à 9 weken.
Herhalingsparen leveren we binnen 5 weken af.

Voor het aanmeten van orthopedische schoenen is het maken van een afspraak noodzakelijk om voldoende tijd voor u te kunnen reserveren. We hebben dan ook de gegevens van uw zorgverzekeraar nodig.

Semi-orthopedische schoenen

Voor het maken van het eerste paar semi-orthopedische schoenen is een medisch voorschrift van een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog noodzakelijk. Deze wordt dan samen met onze prijsopgave opgestuurd naar uw zorgverzekeraar ter goedkeuring. Deze procedure is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Als wij toestemming hebben gekregen van uw zorgverzekeraar gaan wij over tot het maken van de voorziening.

Semi-orthopedische schoenen zijn fabrieksmatig gemaakte schoenen met meer inwendige ruimte en breedte voor noodzakelijke correcties. Zowel in heren- als damesschoenen zijn er veel verschillende modellen en kleurstellingen. Er kan een keuze gemaakt worden uit een modellenboek. Daarin staan zowel hoge en lage schoenen alsook halfhoge laarsjes. Veel van deze modellen zijn afgeleid van de normale confectie schoenen en alleen maar inhoudelijk aangepast om de benodigde correcties aan te brengen. Wij hebben een ruime passerie waar diverse modellen als passchoen aanwezig zijn, in diverse breedtematen, zowel met een leren als rubberen onderwerk.

Om de schoenen goed aan uw wensen te kunnen laten voldoen worden blauwdrukken van uw voeten gemaakt. Uw voeten worden vervolgens opgemeten en onderzocht op beweeglijkheid. Daarna bekijken we uw looppatroon door u een stukje te laten lopen. Al deze gegevens geven ons informatie welke wij nodig hebben om een zo optimaal mogelijke voorziening voor u te kunnen maken.

De levertijd van semi-orthopedische schoenen is 4 weken!

Voor het aanmeten van semi-orthopedische schoen is het maken van een afspraak noodzakelijk evenals de gegevens van uw zorgverzekeraar.

Nieuws

Onze zorg wordt gezien als essentiële dienstverlening en is daardoor een uitzondering op de lockdown die vanaf 15 december van kracht is.
 

Wij vallen onder de medewerkers hulpmiddelenzorg (onder het kopje Zorg vanuit de zorgverzekeringswet)

Wij werken uitsluitend op afspraak om drukte te voorkomen!

Verkoop van artikelen is niet toegestaan in de winkel. Wij zijn druk bezig met een webshop voor de verkoop van artikelen. Hierbij alvast de website: 

De Jong Schoenservice Webshop 

U kunt gebruik maken van de volgende kortingscode van 10% op bepaalde producten: WELKOMSTACTIE10

---------------------------------------------------


Belangrijk !
i.v.m. het coronavirus.

Wij volgen de adviezen van het RIVM.

  • We geven nog meer aandacht aan de handhygiëne dan al gebruikelijk was
  • We schudden tijdelijk geen handen
  • De behandelruimtes, wachtkamer en toiletten worden extra goed schoon gemaakt
  • Wanneer we ons niet goed voelen, hoesten, keelpijn of koorts hebben, dan blijven we thuis
  • Iedereen van ons behandelteam die werkt voelt zich fit

Aanvullende maatregelen

Naast de bekende aangepaste gedragsregels hebben wij als aanvullende maatregelen:

  • Er mogen maximaal 5 personen de winkel betreden
  • Wij houden 1,5 meter afstand
  • Wij hebben intensieve reinigingsvoorschriften geïmplementeerd

Bel een afspraak af als u verkouden bent en /of koorts heeft.

De Jong Schoenservice.

---------------------------------------------------
Nieuw! Stoomreiniger voor alle soorten schoenen. Stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat van leer, suède of nubuck en kan de meeste vlekken verwijderen.

 

Laat u voeten ook eens heerlijk verwennen en verzorgen door een bezoekje aan de Medisch pedicure.

De Medisch pedicure is elke woensdag ochtend en donderdag aanwezig op afspraak!

www.pedicuregroeneveld.nl