Loopanalyse

Loopanalyse

Lopen op de loopband is niet zaligmakend. Maar toch kunnen we op de loopband de loopbeweging goed analyseren. We kunnen de aankomst, afzet en de voetstand hier wel goed bekijken en u voorzien van een goed advies.

Na het maken van een voetafdruk, voetonderzoek en schoencontrole volgt er een loopanalyse. Via een high speed camera leggen wij loopbeelden vanuit diverse posities digitaal vast. Via een beeldscherm kunnen wij achteraf met u de beelden analyseren.

Informatie die we zoal uit deze digitale beelden krijgen:

  • Landt u op de hiel, op het midden of op de voorkant van de voet?
  • Landt u recht of schuin?
  • Wikkelt u over de grote teen of over de zijkant van uw voet af?
  • Hoe is uw pronatie patroon terwijl u hardloopt?

Pronatie is de manier waarop een voet naar binnen valt terwijl iemand hard loopt. Het is onderdeel van de natuurlijke beweging van het been om schokken te absorberen bij het hardlopen.

Bijna alle hardlopers proneren te veel. Dit wordt zichtbaar bij de loopanalyse. Voor u geldt dat de mate waarin u proneert voor een groot deel bepaald welke schoenen voor u geschikt zijn. Dit kan een neutrale schoen zijn of een schoen met een mediaal blok. Oftewel een anti-pronatie schoen. Ook is de mate van pronatie bepalend voor de inlay welke gemaakt kan worden. Dit wordt altijd gedaan in combinatie met de schoen. Elke schoen heeft namelijk zijn eigen functie. Als een schoen al een bepaalde functie heeft dan moet je die functie niet ook nog eens in de inlay maken. De schoen en de inlay moeten samenwerken en niet elkaar tegenwerken.

 

Nieuws

Nieuw! Stoomreiniger voor alle soorten schoenen. Stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat van leer, suède of nubuck en kan de meeste vlekken verwijderen.

 

Laat u voeten ook eens heerlijk verwennen en verzorgen door een bezoekje aan de Medisch pedicure.

De Medisch pedicure is elke woensdag ochtend en donderdag aanwezig op afspraak!

www.pedicuregroeneveld.nl